De voettocht voor Dennis


Het is 11 juni 2022, de dag dat Ingrid en Geert de deur achter zich toe slaan en starten aan hun voettocht naar Rome in 100 dagen. Ingrid Verduyn is medeoprichter van WaW; Geert Goovaerts is er business partner.

Elke kilometer die ze stappen is 1 euro waard. En elke euro gaat naar Make it Work.

De start doen ze niet alleen. Ingrid en Geert worden vergezeld door vrienden, familie, collega’s, én enkele jongeren uit het Make it Work project zelf. De impact van die wandeling, en sponsorcampagne ‘De Weg’ in het algemeen, wordt duidelijk tijdens een coachingsessie met Dennis. Hij vertelt vanuit zijn perspectief over deze bijzondere dag. 

Tijd om na te denken

Wanneer je met zes op een cel zit van een aantal vierkante meter, heb je weinig mentale ruimte. De wandeling gaf me tijd en ruimte om even stil te staan bij het leven tot nu toe. Je bewandelt immers altijd een weg. Make it work is nu een deel van mijn leven, en dit zal een bepalende fase zijn voor de richting die ik uitga met mijn leven. Als alles goed verloopt (of ook al loopt het niet goed) hoop ik te geraken bij het doel dat ik samen met Nena heb vooropgesteld. Als ik effectief een goede job heb waar ik me goed in voel, dan denk ik niet dat ik snel iets slecht terug zal doen. Ik weet dat ik dingen heb gedaan waar ik me voor schaam, maar voor mezelf weet ik dat ik een goede gast ben en de juiste dingen wil.

De reden dat ik toch de wet brak, was telkens omdat ik geld wou en nodig had. Make it Work heeft mij duidelijk gemaakt dat ik op andere manieren geld kan verdienen. Het heeft mij geholpen mijn visie te verbreden. Dat is voor mij een idee dat ik totaal niet kende. Ik heb veel ruimere inzichten gekregen en geloof daardoor ook harder in mezelf. Ik wist gewoon totaal niet wat de mogelijkheden waren op de arbeidsmarkt en Make it Work heeft me dat leren ontdekken.

‘Mentaal sterker worden, dat doet geen deugd hé’

Als ik denk aan de parallellen tussen de weg die Ingrid en Geert doen naar Rome, en mijn traject bij Make it Work, denk ik om te beginnen meteen aan het resultaat. Het doel voor hun is in Rome geraken, voor mij is dat een duurzame job. Als ik dat heb gerealiseerd, is dat voor mij een nieuwe wereld die ik kan beginnen opbouwen. Ik denk dat we alle drie heel blij zullen zijn als we ons doel hebben gehaald. Bovendien zal dat voor ons alle drie ook een andere betekenis hebben in ons leven.

Daarnaast denk ik ook aan de obstakels onderweg. In hun reis zullen ze ook obstakels ervaren, en zij zullen ongetwijfeld ook anders terugkomen dan hoe ze vertrokken zijn. Zeker mentaal zal het niet altijd even makkelijk zijn. Ze zijn heel fit, en ze gaan dat zeker halen. Maar ze zijn ook niet meer van de jongste he (lacht). Ik zou zelf al fysiek klachten ondervinden om van hier naar Rome te stappen. Ik had al blaren op mijn voeten van 10 km. Ik denk dat door de fysieke klachten en het moeten volhouden, je toch mentaal sterker wordt. Maar mentaal sterker worden, dat doet geen deugd he.

‘Bij Make it Work leerde ik het belang van langetermijndenken’

Ik ben vrij nonchalant, en ik gaf in het verleden soms te snel op. Stel ik zou naar Rome gaan en dat zou mijn plan zijn, zou ik dat niet opgeven. Omdat ik dat wil en met een reden doe. In het verleden, als ik kijk naar mijn werk, was dat steeds zonder doel of zonder droom. Als ik dan een tijd had gewerkt, dan stopte ik. Ik dacht dan bij mezelf: waarom zou ik volgende week eigenlijk gaan? Ik gaf altijd op omdat ik het voor mezelf goed praatte en andere interesses vond. Dus heel eerlijk had ik altijd bang dat dat ook zou gebeuren in de toekomst. Maar hier bij Make it Work leerde ik juist het belang van een doel en van lange termijn denken. Dat gaat het voor mij veel makkelijker maken om vol te houden. Dat is voor mij het grote verschil, het doelgericht naar Rome wandelen is ook een ander verhaal dan elke dag 20 km wandelen op 100 dagen en dan nergens aan te komen. Ik weet nu ook dat een doel hebben motiverend is en dat ik voldoening zal halen uit het behalen van mijn doel.

‘Het deed me terug denken aan dingen waarmee ik me in mijn vrije tijd kan bezig houden’

Ook interessant voor u

Meer Vacatures

In de kijker