Jasim, coachee en ambassadeur bij Make it Work


Af en toe wordt aan Make it Work gevraagd om een presentatie te geven of te komen vertellen over onze ervaringen. Op de Leerdag Inclusief Aanwerven presenteerde coach Nena Bergs de aanpak en ervaringen over het coachen, tewerkstellen en opvolgen van jongvolwassenen die in aanraking kwamen met het gerecht.

Ook een van haar coachees, Jasim, kwam aan het woord. Hij vertelde aan een publiek van hr-verantwoordelijken en recruiters zijn verhaal. Voor Jasim veranderde er veel sinds hij zijn weg naar werk startte. Hij is er Make it Work dankbaar voor en neemt met zijn getuigenis graag de rol van ambassadeur op. Dit is zijn verhaal:

"Ik zit momenteel nog in de gevangenis, maar kreeg uitgangstoestemming om hier te komen vertellen wat Make it Work voor mij betekent.

Binnen enkele maanden mag ik naar huis met een enkelband. En ik kan meteen aan het werk, want ik heb een job gescoord! En dat is héél uitzonderlijk, om al voor je vrijlating een job te pakken te krijgen. Ik ben mijn werkgever dankbaar dat ze zo flexibel zijn om me nu al een job aan te bieden. 

Sinds begin februari kom ik elke week op gesprek bij mijn coach Nena, zodat ze mij kon leren kennen. Ik heb mezelf ook leren kennen: mijn goede en slechte eigenschappen, wat ik aan mezelf nog kan verbeteren en in welke job ik het best zou passen. Ik heb ambities en doelen die ik wil bereiken en toepassen in mijn job. Communicatie was in het verleden altijd mijn grootste minpunt. Nu kan ik beter luisteren en informatie opnemen. Ik kan ook beter om met feedback en heb minder de neiging om meteen impulsief te reageren. Ik ben gegroeid op dat vlak. Groeien als persoon is waardevol, op alle domeinen van je leven. Mijn communicatie en band met mijn familie en mijn vriendin is nog nooit zo goed geweest.

Om dat te bereiken heb ik me 100% moeten overgeven aan de begeleiding. Ik heb geleerd om eerlijk te zijn tegen mezelf. Ik ben blij dat Nena in mij bleef geloven. En ik ben dankbaar voor haar tijd en voor de inzet die zij altijd voor mij heeft.

Sinds ik me aangemeld heb bij Make it Work ben ik een andere mens geworden. Ik ben nu een betere versie van mezelf. Elke jongere zou moeten kunnen geholpen worden voor hij instapt in het arbeidsleven, om het maximale uit zichzelf te halen en zijn potentieel helemaal te kunnen inzetten."

Jasim deed zijn verhaal op de Leerdag Inclusief aanwerven van Time4Society op 25 april 2023 in Antwerpen. Tijdens de Leerdag kwamen tips en best practices aan bod over het aanwerven van mensen met een beperking of een grote afstand tot de arbeidsmarkt. 

Nvdr: Om privacyredenen hebben we voor de naam van de jongere een pseudoniem gebruikt. 

Ook interessant voor u

Meer Vacatures

In de kijker